LOCATIE

In Buitengewoon woon je aan de natuurrijke kant van Gouda met een adembenemend vrij uitzicht en een parkeerplaats voor de deur.

LIGGING

De situatietekening van Buitengewoon fase 1 en fase 2. Het is een overzicht van hoe de woningen ten opzichte van elkaar liggen. Buitengewoon is onderdeel van Westergouwe-II.

LIGGING

Overzichtstekening Westergouwe

Zie hiernaast de ligging van Buitengewoon ten opzichte van Westergouwe-II. Het merendeel van Westergouwe is al langere tijd in verkoop en in aanbouw. Ga voor meer informatie naar www.westergouwe.nl.

Overzichtstekening Westergouwe

WESTERGOUWE

Buitengewoon is gelegen in het woongebied Westergouwe, een nieuwe wijk aan de westkant van Gouda. Westergouwe mag zich de groenste en waterrijkste nieuwbouwwijk van de Randstad noemen. Met een eigen waterrijk natuurgebied De GroenBlauwe zone biedt Buitengewoon veel recreatiemogelijkheden dichtbij huis. Het gebied van circa 45 hectare, gelijk aan 60 voetbalvelden, heeft onder andere natuurspeelplaatsen, een visvijver, een uitkijktoren, broedschuren voor beschermde vogelsoorten en diverse leuke fiets- en wandelpaden.

WESTERGOUWE

DE GROENBLAUWE ZONE

De naam zegt het eigenlijk al, de GroenBlauwe zone is te herkennen aan groen (natuur) en blauw (water). In totaal heeft het 17,3 hectare aan waterbergingsgebied. Plas-dras gebieden ontstaan doordat sommige delen gedurende een periode van het jaar onder water staan, bijvoorbeeld bij veel regen. Voor natuur en landschap is dit erg belangrijk omdat het variatie biedt voor waterdieren, weidevogels en vissen.

DE GROENBLAUWE ZONE

BEREIKBAARHEID

Of het nu Rotterdam, Utrecht of Den Haag is, dankzij de centrale ligging van Buitengewoon ben je binnen 35 minuten in het centrum van Den Haag en Utrecht en in 20 minuten in hartje Rotterdam. Vanuit Buitengewoon is het slechts 10 minuten fietsen naar het centrum van Gouda en naar het Centraal Station. Diverse lijnbussen stoppen vlakbij Westergouwe.

BEREIKBAARHEID

VOORZIENINGEN

De omgeving biedt veel ruimte om te wandelen (met de hond), fietsen en sporten. Westergouwe heeft en krijgt tal van eigen voorzieningen. De kinderen kunnen naar school op Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers. Dit is een basisschool en kinderdagverblijf voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Daarnaast heeft de buurt een eigen gezondheidscentrum en dierenkliniek. Bouwmarkt Karwei ligt praktisch om de hoek en voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij Albert Heijn haar eerste circulaire supermarkt.

VOORZIENINGEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan en blijf op de hoogte.