DUURZAAMHEID

Wonen aan de eigenwijze en groene kant van Gouda in een complete, gasloze en energieneutrale Poldervilla. Het kan in Buitengewoon! Als bewoner van zo'n Poldervilla, ben je helemaal op de toekomst voorbereid.

VOORDELEN

Duurzaam

Gasloos en energieneutraal met EPC 0,0

Comfortabel

Gelijkmatig klimaat met vloerverwarming en -koeling

Ruimte

Extra ruimte in huis omdat radiatoren niet langer nodig zijn

Voordeel

Een lage energierekening

ENERGIENEUTRAAL

De Poldervilla's hebben een EPC van 0,0 of lager en zijn daarmee energieneutraal. De zonnepanelen op het dak wekken voldoende energie op om te verwarmen en ventileren. Hierdoor heb je alleen nog een energierekening voor het huishoudelijk energieverbruik zoals de wasmachine, koelkast en televisie. Wettelijk geldt dat de EPC-waarde niet hoger mag zijn dan 0,4. De woningen in Buitengewoon hebben een EPC van 0,0 (of lager) en zijn daarmee energiezuiniger dan de huidige wetgeving. De woningen hebben uiteraard ook een energielabel met categorie A. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling, triple-glas, een douche-wtw en balansventilatie. Dit bodemwarmtepomp- en energiesysteem is inbegrepen in de V.O.N. prijs.

ENERGIENEUTRAAL

ENERGIESYSTEEM

De woningen in Buitengewoon zijn gasloos en energieneutraal. In plaats van gebruik te maken van gas, gebruiken wij een bodemwarmtepomp die warmte en koude uit de bodem onder de woning onttrekt. De bodemwarmtepomp zorgt ervoor dat de vloerverwarming en -koeling door heel het huis op de juiste temperatuur wordt gebracht. Ook het tapwater wordt middels de warmtepomp verwarmd. Dit uitgekiende klimaatsysteem zorgt voor een gelijkmatige warmte, dag in dag uit. De bodemwarmtepomp kiest geheel automatisch voor verwarmen of koelen. Dit is afhankelijk van de gewenste temperatuur in huis.

ENERGIESYSTEEM

GROENE WIJK

Inmiddels wordt Westergouwe herkend als een wijk van klimaatadaptief bouwen. Het heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Door de aanleg van het natuur- en recreatiegebied, ecologische voorzieningen, groene assen en brede watergangen met natuurlijke oevers is Westergouwe een bio-diverse wijk. Westergouwe heeft standaard LED-straatverlichting, een gescheiden rioolstelsel en veel openbaar groen. Er wordt steeds duurzamer gebouwd en er is een grootschalige toepassing van PV-panelen in combinatie met een hoge isolatiewaarde van de woningen. Vanaf Westergouwe-II, waar Buitengewoon onderdeel van is, zullen alle woningen gasloos worden aangelegd.

GROENE WIJK

HOE WERKT EEN BODEMWARMTEPOMP?

DUURZAAMHEIDSHYPOTHEEK

Kopers (en potentiële kopers) van een woning in Buitengewoon kunnen profiteren van de kennis en mogelijkheden van de Hypotheekspecialisten van NEXTHome, de hypotheekpartner van Dura Vermeer. De woningen in Buitengewoon worden duurzaam gebouwd, wat je als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek.